EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Підготовка до навчання в магістратурі Великобританії. Програми Pre-Master’s
Підготовка до навчання в магістратурі Великобританії. Програми Pre-Master’s

Підготовка до навчання в магістратурі Великобританії. Програми Pre-Master’s


Вища освіта у Великобританії допускає можливість здобуття не тільки звання Бакалавр, а й ступеня Магістр. При вступі до програми бакалавра програма підготовки є обов'язковою, і це впливає на кінцеву вартість навчання в Англії. Замість неї може бути навчання у приватних школах Англії, що також є додатковими витратами. А при вступі на магістратуру у Великій Британії підготовча програма зовсім не обов'язкова. Але чому ми таки рекомендуємо її пройти, читайте в цій статті.

Pre-Master's — це програми підготовки для вступу в магістратуру університету Великобританії, котрі зазвичай складаються з трьох основних частин: англійська мова, основні предмети та спеціалізовані модулі. Спеціалізовані модулі — це академічні класи з предметів, котрі студенти хотіли б продовжити вивчати в університеті. Підготовчі програми не є обов'язковими для студентів з високим академічним рівнем, але вони рекомендовані для успішного навчання в Британських університетах.

У зв'язку з тим, що освітні системи України й Великобританії відрізняються одна від одної, це часто відображається на навчальних вимогах до тих, хто вступає до магістратури в британський університет. Деякі навчальні заклади вимагають пройти спеціальний підготовчий курс — Pre-Master’s. Ця підготовча програма може в різних навчальних закладах називатись по-різному: Pre-Master's, Graduate Diploma, Postgraduate Foundation або Master Qualifying Program. В цій статті ми хочемо детально розповісти про підготовчі програми вступу до магістратури та допомогти студентам визначитись з правильним шляхом подальшого навчання в університеті Великобританії.

Призначити зустріч із консультантом компанії EDUSTEPS



Підготовчі програми для вступу в магістратуру в Великобританії – Pre-Master's — не є обов'язковою умовою кожного британського університету. Більшість навчальних закладів можуть прийняти студентів з України на базі отриманого диплома бакалавра українського ВНЗ. В цьому випадку виникає питання, кому необхідно проходити дану програму?

Чому варто навчатись на програмі підготовки до вступу в магістратуру Великобританії

Консультанти EDUSTEPS рекомендують навчатись на підготовчій програмі з декількох причин: 
Студент ніколи не проходив навчання англійською мовою в Великобританії;
Рівень англійської мови студента недостатній для початку навчання на програмі Магістратури в Британському університеті;
Студент не володіє достатніми академічними навичками для навчання на обраній спеціальності;
Студент планує вступити до престижного університету, вступні вимоги в якому дуже високі та вимагають додаткової підготовки;
Абітурієнт не відповідає вступним вимогам, особливо це стосується тих студентів, середній бал котрих нижче 3,5;
Студент хоче змінити спеціальність, отриману в університеті України.

Програми Pre-Master’s були створені університетами Великобританії для іноземних студентів, перш за все, з метою підняття їх рівня академічної успішності, рівня володіння англійською мовою та вибору додаткових предметів для подальшої перекваліфікації.

Що дає програма Pre-Master’s студентам?

Перш за все, підготовча програма – це шанс вступити в британський університет, котрий займає високі позиції в рейтингу. Але також потрібно звернути увагу на те, що рейтингові ВНЗ Великобританії вимагають від студентів з України, окрім диплома бакалавра, диплом магістра. До таких університетів можна віднести London School of Economics, University of Oxford, University of Cambridge.

Основна інформація про програму Pre-Master’s
Перед вступом на дану програму студентам слід знати наступну інформацію про програму, котра допоможе зробити подальший вибір і вплинути на отримання вищої освіти в Великобританії та диплому магістра в університеті Британії.

Тривалість навчання: від 1 триместру до 1 року (9 місяців)
Початок навчання: вересень, січень, квітень або червень
Мінімальний вік: як правило 21 рік
Вимоги до англійської мови: IELTS 5.5 та вище

Особливу увагу студентам слід звернути на початок програми Pre-Master's та її тривалість. Не дивлячись на те, що програма гнучка, і ви можете почати навчання 4 рази на рік, варто враховувати подальше продовження навчання в Великобританії. Програми тривалістю 1 академічний рік варто починати у вересні, а піврічні програми — в січні або квітні. Таким чином, у студентів буде можливість одразу ж після закінчення програми Pre-Master's продовжити навчання в магістратурі Великобританії .

Студенти, які звертаються в компанію EDUSTEPS отримують покрокові рекомендації щодо початку навчання, його тривалості та подальшому зарахуванню.

Вартість навчання на програмі підготовки до вступу в магістратуру 

Вартість навчання на програмі може бути різною, все залежить від навчального закладу та наповнення учбового курсу. Pre-Master’s може проводитись:
На базі кампусів університетів Великобританії, в цьому разі у студентів є можливість готуватись до вступу в конкретний університет;
На базі мовних центрів та мовних шкіл Великобританії. Ці програми будуть більше зосереджені на вивченні академічної англійської мови та на підготовці до здачі тестів TOEFL, IELTS, GMAT, GRE.
На базі незалежних міжнародних коледжів. Самими популярними коледжами, де ведеться підготовка іноземних студентів до вступу на магістратуру в університети Великобританії, є: Bellerbys College, CATs, Kings Colleges та інші.

Вартість навчання на курсі буде варіюватись залежно від місця проходження підготовчої програми і її тривалості.
Мінімальна вартість Pre-Master’s за 1 триместр складає 3500 фунтів стерлінгів.

Наповнення учбової програми Pre-Master's

В більшості випадків, програма підготовки до магістратури в Великобританії складається з інтенсивного курсу академічної англійської мови. Основна мета курсу — підготувати студента до засвоєння складного академічного курсу. Окрім англійської мови, студенти вивчають предмети, пов'язані з подальшою спеціальністю.

Багато університетів Великобританії пропонують спеціалізовані програми підготовки до вступу в магістратуру. Наприклад, Pre-MBA готує студентів до вступу на престижну програму МВА бізнес-школи Британії, Pre-LLM – готує студентів до вступу на LLM.

Що робити, якщо ви бажаєте змінити спеціальність на програмі магістратури

Трапляється так, що студенти, котрі отримали диплом бакалавра в університеті України з однієї спеціальності, хочуть продовжувати розвиватись в абсолютно іншому напрямку. В більшості випадків, кардинальна зміна спеціальності на програмі магістратури в Університеті Великобританії неможлива, але програми до-магістерської підготовки можуть допомогти студентам пройти потрібну перекваліфікацію.

Самими популярними програмами перекваліфікації є INTO Graduate Diploma на базі таких університетів, як: University of New Castle, University of East Anglia, University of Exeter, City University London, а також програма Bellerbys College – Master Qualifying Program.

Як вступити на програму підготовки до магістратури 

Перед тим, як обрати програму навчання і безпосередньо підготовчу програму, необхідно розуміти, яку мету ви переслідуєте. Пропонуємо відповісти на наступні запитання, котрі допоможуть нашим менеджерам правильно визначити ваші вимоги та підібрати програму:
- Який ваш рівень володіння англійською мовою?
- Яку освіту ви отримали?
- До якого університету Великобританії ви хочете вступити?
- Який рейтинг має університет Великобританії, в якому ви хочете продовжити навчання?
- На якій спеціальності ви хочете навчатись?


Виходячи з отриманої інформації, наші співробітники можуть підібрати програму необхідної тривалості і наповнення, тобто саме таку, яка відповідатиме вашій меті при вступі. Для зарахування на програму, студентам необхідно підготувати пакет документів, котрий включає:
Диплом бакалавра університету України або будь-якого іншого ВНЗ;
Тест з англійської мови;
Мотиваційний лист;
Рекомендаційні листи від викладачів.

Спеціалісти EDUSTEPS допоможуть правильно оформити документи та провести зарахування протягом 3 - 14 днів, залежно від навчального закладу. Зазвичай немає визначених дедлайнів щодо подачі документів, але ми радимо розпочати зарахування, як мінімум, за 3 місяці. Це оптимальний термін для оформлення необхідних документів і вирішення візових питань.

Pre-Master’s не є обов'язковою програмою для українських студентів, котрі бажають навчатись в університеті Великобританії в магістратурі, але рекомендована тим студентам, рівень англійською мови або академічна успішність котрих не відповідає вступним вимогам. Як вступити до університетів Великобританії без програми Pre-Master

Навчальні програми підготовки до магістратури в Великобританії бувають абсолютно різними, і їх специфіка залежить від учбового закладу і мети студента. Консультанти EDUSTEPS завдяки своєму досвіду, зможуть підібрати навчальну програму, напрямок підготовки і спланувати увесь процес вступу, від вибору програми до отримання британської студентської візи.

Матеріал підготовлено авторами EduSteps.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на EduSteps.com.ua.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK