EDUSTEPSДописиНавчання в США Типи студентських віз в США
Типи студентських віз в США

Типи студентських віз в США


Сполучені Штати Америки відомі строгими імміграційними правилами для студентів. Насправді все не так вже й складно, просто потрібно розуміти свої права як студента та умови отримання візи з метою навчання. Наші консультанти зібрали корисні поради з отримання студентської візи в США для студентів з України.

Студенти з України, які їдуть здобувати вищу, середню освіту або вивчати мову в Сполучених Штатах Америки належать до міжнародних студентів "International Student" і можуть отримати одну з 3 категорій студентських віз США: F1 Visa, J1 Visa або M1 Visa. Студентські візи категорії F1 Visa, J1 Visa дозволяють студентам працювати під час навчання, віза M1 Visa такої можливості не дає. Перед вступом до університету вам необхідно ознайомитися з цими типами віз, з вимогами з отримання та правилами перебування на території США за цими категоріями.

ТИПИ СТУДЕНТСЬКИХ ВІЗ В США

F-1, Віза для академічного навчання
Віза F-1 надається студентам, які проходять академічне навчання у Сполучених Штатах Америки. Тобто, для отримання цього типу візи ви повинні бути студентом, і проходити навчання по одній з наступних програм:
• Мовні школи: курси вивчення англійської мови від 2 тижнів
• Підготовчі програми до вступу в університет
• Програма бакалавра в університеті США
• Програма магістратури в університет США
• Дворічні програми навчання в коледжах ком'юніті з США
• Короткострокові професійні програми навчання
• Літні канікулярні програми для школярів і студентів

F-1 - найбільш популярний тип студентської візи для міжнародних студентів, які навчаються в США. Умовою отримання візи даного типу є насамперед зарахування на програму навчання з академічним навантаженням - 20 годин на тиждень. Віза F-1 дозволяє студентам працювати 20 годин на тиждень на кампусі навчального закладу в період навчання (цей дозвіл діє тільки на програми тривалістю від 6 місяців). Після закінчення навчання студенти можуть продовжити своє перебування в США на рік за програмою Optional Practical Training.

Підставою для отримання студентської візи F-1 є форма I-20, яка видається навчальним закладом США після проведення повної процедури зарахування.

J-1, учасники програм обміну
Програми культурного обміну, які дозволяють студентам проходити навчання на території Сполучених Штатів Америки за певними видами програм. Є 15 категорій віз Типу J-1:
1. Програма догляду за дітьми (Au pair and EduCare)
2. Програма вожатих у таборах (Camp Counselor)
3. Програми для студентів коледжів/університетів(Exchange Student)
4. Програма для представників уряду (Government Visitor)
5. Програма для міжнародних відвідувачів (International Visitor)
6. Програма для закордонних лікарів (Alien physician)
7. Програма для викладачів (Professor)
8. Програма для наукових співробітників (Research Scholar)
9. Короткострокова дослідницька програма (Short-term Scholar)
10. Програма для спеціалістів (Specialist)
11. Літня програма студентського обміну (Summer Work Travel)
12. Програма для вчителів середніх шкіл (Teacher)
13. Програма тренінгу (Trainee)
14. Програма стажування (Intern)
15. Програма для учнів середніх шкіл (Secondary school student)

Віза типу J-1 видається на основі отриманого документа, форми DS-2019, отриманої від американської приймаючої сторони. Звертаємо вашу увагу, що деякі типи віз J-1 видаються тільки одні раз. Віза типу J-1 не дає можливості студентам легально продовжити перебування на території США. Віза дає можливість перебувати на території США протягом 30 днів після закінчення програми - це так званий "grace period".

M-1
Даний тип студентської візи відноситься до неакадемічного або професійного навчання. Віза не дає можливості працювати під час навчання.

ЯКИЙ ВИГЛЯД МАЄ СТУДЕНТСЬКА ВІЗА В США

Типи студентських віз в США



УМОВИ ОТРИМАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ ВІЗИ

Для отримання студентської візи кожній з перерахованих вище категорій, вам необхідно відповідати наступним вимогам:

1.  Підтвердити академічний рівень:  кожна з навчальних або освітніх програм в США має свої індивідуальні вимоги до абітурієнтів. Вам необхідно довести, що ваш рівень академічної освіти підходить для продовження навчання в США на конкретній програмі. Наприклад: ви їдете вчитися в мовну школу на курс вивчення англійської мови - доведіть, що ви раніше вчили англійську, надайте документи, де це зазначено. Якщо ви бажаєте вчитися на програмі магістратури в США - надайте диплом бакалавра, отриманий в Україні, результат тесту на знання англійської мови, тощо.

2.  Фінансові гарантії:  ви повинні довести, що можете сплатити за навчання, а також у вас є кошти на проживання та витрати в США. Звичайно ж багато студентів у відповідь на цю вимогу можуть сказати, що збираються підробляти в Сполучених Штатах під час навчання, щоб забезпечити витрати на проживання. На жаль, цей факт не буде враховуватися посольством. Пам'ятайте: ваша основна мета - навчання, а не робота.

3.  Медичне страхування:  вимога надати медичне страхування на період навчання відноситься не до всіх типів студентських віз. Але ви повинні очікувати, що посольство може попросити надати цей документ.

 Перетин кордону зі студентською візою США 

Пам'ятайте, отримання візи в посольстві США в Україні не гарантує вам перетин кордону з США. На паспортному контролі, після прибуття в США ви пройдете додаткову співбесіду з офіцером, який видасть вам дозвіл на перебування на території Сполучених Штатів Америки на певний період.

  РЕКОМЕНДАЦІЇ:  
Отримання студентської візи для навчання в університетах, школах і коледжах Сполучених Штатів Америки - досить складний процес. Ми радимо вам звернутися до наших консультантів, які зможуть провести процес зарахування в навчальний заклад, отримання необхідних документів, правильно зібрати документи на студентську візу та організувати ваш виїзд.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK