Для учнів 9-11 класу та студентів вишів та коледжів України є кілька способів поїхати на навчання до США. У цій статті ми пропонуємо вам розібратися із системою освіти в США, дізнатися чи можна вчитися в Америці одразу після 11 класу, як вступити до університету, а також яка вартість навчання і чи існує безкоштовне навчання взагалі.


Система освіти у США

Навчання в США має низку особливостей на всіх рівнях системи освіти, яка включає такі етапи:

  • Дошкільна освіта
  • Початкова освіта
  • Середня освіта
  • Вища освіта

Серед українських студентів найпопулярнішою є вища освіта в США, а також програми High School та Advanced Placement – етапи середньої освіти.

Навчання в школі в США зазвичай триває 12 років, на відміну від 11-річної освіти в Україні. Також американським учням надається більша свобода вибору предметів, починаючи аж з 8 класу. А у старшій школі (High School) студенти взагалі вивчають лише основні предмети і ті, які їм стануть у нагоді при вступі до університету.

Студенти, які планують вступати до рейтингових університетів, а також вивчати складніші спеціальності (наприклад, архітектуру) можуть піти до 13 класу на програму Advanced Placement, щоб глибше вивчити профільні предмети.

Вища освіта в США представлена такими навчальними закладами як коледжі та університети. Те, що коледжі в США належать до вищої освіти, важливо розуміти всім, хто хоче поїхати навчатись в США після 9 класу. На жаль, вступити до американського коледжу без атестата (свідоцтва) неможливо. Це ще одна відмінна риса системи освіти США.

На сьогодні у Сполучених Штатах Америки зареєстровано понад 4500 приватних та близько 2000 тисяч державних університетів за даними National Center for Education Statistics (NCES). Державні університети США найчастіше поступаються приватним вишам, оскільки є більш залежними від фінансування та регулювання на рівні окремого штату. Крім цього, ціна за навчання в США у приватних вишах хоч і вища, ніж у державних, але отримати знижку на навчання набагато реальніше.


Нас часто запитують:

Як поїхати на навчання в США після 9 класу?

Чи можна вступити до коледжу США після 9 класу?

Попри те, що в Україні та деяких інших країнах учні після 9 класу можуть розпочати навчання у коледжі, у США для цього ви повинні надати атестат (свідоцтво) про здобуття повної середньої освіти – тобто закінчити школу.

вступні вимоги американського коледжу

Джерело

Тому навчання у США після 9 класу можливе лише у старшій школі або на програмі Advanced Placement.

Деякі коледжі США приймають на навчання після 9 класу, але це ті самі програми High School і в основному вони проводяться спільно з певною школою. Навчання також проводиться на базі американської школи, єдина відмінність полягає в тому, що ви можете вивчати якісь предмети коледжу, але це ніяк не впливає на подальшу тривалість і вартість програми.

Навчання в США влітку

Літнє навчання в США досить популярне серед школярів, оскільки це гарний спосіб провести канікули за кордоном, завести нові знайомства, підтягнути знання мови, а також відвідати університети, в яких, можливо, ви розпочнете навчання вже цієї осені!

Зазвичай табір США організовується на базі мовних шкіл чи університетів. Вік учасників: від 10 до 18 років. Для юних студентів табір являє собою денні заняття, на яких вони займаються у гуртках, тому супровід батьків у такій поїздці є обов'язковим.

Окрім розважальних програм літні табори пропонують різні академічні програми: підготовка до складання тесту SAT, або вивчення предметної галузі (наприклад, промисловий дизайн).

Табір в Америці підходить тим школярам, які товариські, відкриті до нових знайомств, а також знають англійську на хорошому рівні. Поїхати до табору США можна індивідуально чи у складі групи. Подробиці щодо вартості таких програм уточнюйте у наших консультантів.


Крім повноцінного 2-х або 3-х річного навчання у старшій школі в США, школярі мають можливість 1 рік навчатися за програмою обміну.

Навчання по обміну в Америці може допомогти студентам, які планують здобувати вищу освіту в цій країні, зрозуміти чи підходить їм навчання в США в цілому, чи готові вони на 4 роки виїхати так далеко від батьків і чи подобається їм американська культура.

Окрім цього, навчатися у США з обміну можна як безкоштовно, так і на платних програмах. У першому випадку вам потрібно пройти конкурсний відбір, який включає кілька етапів: написання декількох есе, співбесіда і робота в групі. Обов'язковою умовою є знання англійської на високому рівні.

Оскільки цей конкурс досить складний, серед українців популярні платні програми з обміну, в яких немає конкурсного відбору. Вартість таких програм починається від 10 тисяч доларів, що набагато нижче за вартість навчання на програмі High School.

Тому навчання по обміну в США є гарною можливістю для тих, хто не може сплатити за навчання в університеті, але хотів би отримати неоціненний досвід навчання за кордоном.


Важливо! Навчання за програмою обміну не передбачає обов'язкового здобуття будь-яких документів про освіту в американській школі. Після повернення додому в українській школі учневі потрібно буде самостійно проходити програму поточного року навчання, або проходити цей рік повторно. За досвідом наших експертів, на програму по обміну краще їхати під час навчання у 8 або 10 класі, тому що у 9 або 11 класі вам доведеться самостійно готуватися до випускних іспитів.


Вступити до США після 11 класу можна до коледжу (Community або City College) або університету. Крім різних типів навчальних закладів є різні способи вступу: через різноманітні програми підготовки або подавати документи в університет напряму з нашою допомогою.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів США, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій американських навчальних закладів: допоможемо обрати програму та університет, отримати знижку і оформимо документи для студентської візи.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів США і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:


Яку освіту здобувають у коледжі в США?

За два роки навчання в американському коледжі студенти отримують диплом Assosiate Degree – аналог ступеня молодшого спеціаліста в Україні.

Зазвичай навчання в коледжі в США обирають тоді, коли хочуть заощадити. Але важливо пам'ятати, що такий диплом не підходить для міжнародних студентів, бо після закінчення навчання важко знайти роботу. Це пов’язано з тим, що рівня освіти, отриманого у коледжі, недостатньо. Тому зазвичай студенти продовжують навчання в університеті (як правило, з третього курсу), щоб отримати Bachelor Degree.

Вартість навчання у коледжі дійсно нижча, ніж в університеті – рік навчання становить від 10 тисяч доларів. Тому, навчаючись перші два роки в коледжі, ви зможете зменшити витрати на навчання в США. Така схема навчання називається 2+2, і обираючи цей шлях вам потрібно правильно підібрати програму навчання одразу, щоб потім при трансфері в університет вам зарахували якнайбільше кредитів (пройдених предметів).

Важливо! Трансфер до університету США після коледжу (або після університету в Україні) – це дуже індивідуальна історія. Ніхто не гарантує вступ відразу на третій курс університету, крім тих випадків, коли коледж та університет мають певні домовленості (як, наприклад, коледж LACC та університет UCLA). Тому скільки предметів вам зарахують і на якому курсі ви почнете навчання, ви дізнаєтесь лише подавши заявку до університету. Крім цього, знижки та стипендії для трансферних студентів майже не надаються.

Деякі коледжі розробили спеціальну програму, після успішного завершення якої ви з високою ймовірністю можете вступити до університетів Ліги Плюща (та інші популярні серед студентів рейтингові вузи США) одразу на третій курс.

Як відомо, вступити, наприклад, до MIT - досить непросте завдання: високі вимоги, величезний конкурс та нестача часу на підготовку у звичайного українського школяра. Підтвердженням цього є низький acceptance rate у таких університетів - кількість реальних першокурсників до загальної кількості поданих заявок.

А під час навчання у коледжі на такій програмі вам допоможуть вибрати правильні предмети, підготувати портфоліо, а також правильно та вчасно подати заявку. До того ж конкурс серед трансферних студентів нижчий, тому шанси вступити до університетів Yvy Legue набагато вищі!

Ми рекомендуємо обирати навчання в коледжі в США лише в одному випадку: якщо ваша мета – навчання в університеті Ліги Плюща, і ви хочете вступати туди з максимальними гарантіями. Докладніше про такі програми ви можете дізнатися у наших консультантів.

В інших випадках навчатися у США після 11 класу рекомендовано у державних чи приватних університетах.

Як вступити до університету США після 11 класу?

Існує три способи вступу до університету США з України:

Для прямого вступу на перший курс студенту необхідно знати англійську мову на рівні 6.0 – 6.5, а також скласти тест SAT. GPA, середній бал атестата, повинен бути не нижче 3.0 із 4.0.

Якщо ви вчасно не склали або завалили вступний іспит (тест SAT), вступити до університету можна через підготовчу програму.

Підготовчі програми навчання у США – це повноцінний перший курс програми бакалавра в американському вузі, з додатковими заняттями з англійської, математикою та освоєння необхідних академічних навичок. Навчання проходить або в університеті, або в офіційних центрах підготовки на його території.

Для вступу до університету через підготовчу програму все ще потрібний гарний рівень англійської мови, але не такий високий, як для Direct entry. По IELTS вам потрібно показати 5.5 - 6.0, а оцінки в школі повинні бути не нижче 7 балів за 12-бальною шкалою. З трійками в атестаті вступити до університету можна, але це будуть менш популярні вищі навчальні заклади, в яких не така висока конкуренція серед абітурієнтів.

Якщо ж рівень англійської мови нижче 5.5 вступити до американського університету ви можете тільки через мовні курси. Раніше ми писали про те, як вступити до університету США без іспитів TOEFL чи IELTS

Документи для вступу до американського вишу

Список документів може змінюватись в залежності від навчального закладу, а також від того, чи вступаєте ви до університету безпосередньо чи через підготовчу програму.

Стандартний перелік документів включає:

  1. Атестат (свідоцтво) про здобуття повної середньої освіти

  2. Виписка оцінок зі школи

  3. Результат тесту IELTS чи TOEFL

  4. Результат тесту SAT

  5. Мотиваційний лист або есе на тему

  6. Рекомендації від викладачів

  7. Резюме (CV)

Чи важливий атестат при вступі до Америки? Чи потрібно здавати ЗНО?

Як ми писали раніше, щоб вступити до університету або коледжу, важливо надати атестат (свідоцтво) про здобуття повної середньої освіти. Рівень GPA (середній бал атестата) впливатиме на вступ до рейтингових університетів, а також на можливість отримання знижки на навчання.

Для навчання в Америці вам не потрібно надавати результати ЗНО – важливий лише атестат (свідоцтво). Але якщо результати ЗНО є обов'язковими для отримання атестату - складайте іспит з тих предметів, які знаєте найкраще.

Чи можна вступити до університету США після коледжу?

Закінчивши коледж або технікум в Україні, у вас є два варіанти поїхати вчитися в Америку: вступити на перший курс бакалавра на підставі атестату (як після 11 класу), або перевестися в університет на певний курс. Через різницю в програмах у другому випадку ви, швидше за все, почнете навчання з першого курсу, але якісь предмети вам можуть зарахувати.

Скільки років навчатись на бакалавра в США?

Зазвичай студенти навчаються на програмі бакалавра 4 роки. Але щоб отримати диплом, вам необхідно набрати 120 кредитів - якщо ви вчитиметеся без канікул, ви можете закінчити основну програму за 3,5 роки. Але на вартість навчання це ніяк не вплине, тому що ви платите за кількість кредитів, що вивчаються, а не за кількість семестрів, хоча сама оплата навчання в США відбувається щосеместрово.

Залиште контакти для швидкої консультації:


Магістратура в США підійде студентам, які закінчили програму бакалавра в Україні або за кордоном, володіють англійською на високому рівні та, в деяких випадках, мають досвід роботи.

Нас часто запитують, чи визнають у США освіту, здобуту в Україні та які українські виші котируються за кордоном.

Відповідаємо: університети у США визнають дипломи всіх акредитованих вишів України. Тому якщо ви закінчили державний університет, ви можете продовжити навчання в США на магістратурі.

Як вступити на магістратуру в США

Докладно про те, як вступити до магістратури США ми написали окрему статтю. Якщо коротко, то щоб вступити до університету одразу на перший курс, вам необхідно володіти англійською мовою на високому рівні, а також вивчити на програмі бакалавра достатню кількість предметів і підтвердити свої знання, склавши відповідні іспити.

Які екзамени потрібні для магістратури в Америці? Що потрібно здавати на магістратуру у США?

Як таких вступних іспитів немає, але студенту потрібно скласти тест IELTS/TOEFL та GRE/GMAT. Якщо студент хоче вступати до університету напряму – обидва тести є обов'язковими. Якщо ж через підготовчу програму Pathway – лише тест на знання англійської мови.

Найчастіше студенти розпочинають навчання в США на магістратурі саме на підготовчій програмі, на якій вивчають академічну англійську та деякі кредити (предмети) основного курсу магістратури. Як ми писали вище, у цьому випадку для початку навчання на магістратурі США тести GRE/GMAT не потрібні.

Який бал IELTS потрібен для вступу до магістратури США?

Щоб почати навчання на основній програмі, студент повинен скласти тест IELTS на рівень 6.5, розділи Speaking, Writing, Listening, і Reading повинні бути не нижче 6.0. Якщо ви вирішили здавати TOEFL - ваш результат має бути не нижчим за 79.

Для вступу на магістратуру через підготовчу програму рівень англійської мови може бути нижчим.

Який GPA потрібний для магістратури у США?

Середній бал диплома бакалавра має бути не нижчим за 3.0 (для вступу на магістратуру на пряму). Також вам не потрібно замовляти офіційний розрахунок GPA самостійно – це університет зробить за вас при необхідності. Щоб дізнатися подробиці, звертайтесь до нас за консультацією!

Коли та які документи подавати на магістратуру у США?

Залежно від університету та програми, список може включати додаткові пункти, тому остаточний перелік документів потрібно уточнювати у академічного консультанта.

Стандартний список документів включає:

  1. Диплом бакалавра
  2. Виписка оцінок та академічних годин (скільки вивчалася конкретна дисципліна)
  3. Результат тесту IELTS чи TOEFL
  4. Результат тесту GRE/GMAT*
  5. Резюме (CV)
  6. Мотиваційний лист або есе на тему
  7. Рекомендації від викладачів

*є обов'язковим тільки при прямому вступі.

Оскільки подавати документи ми рекомендуємо на початку четвертого курсу програми бакалавра - за рік до початку дати навчання, студенту потрібно також підготувати виписку оцінок за останні три роки навчання. Остаточний дедлайн подання документів січень – лютий цього року, тобто за півроку до початку навчання.

Скільки триває навчання на магістратурі у США?

В університетах США немає фіксованої тривалості навчання – все залежить від кількості кредитів (предметів), які студент має вивчити, щоб отримати диплом магістра. У середньому навчання на магістратурі триває 1,5 - 2 роки, але можуть бути винятки.

Залиште контакти для швидкої консультації:


Вартість навчання у США

Що впливає на вартість навчання в Америці та що вона включає ми докладно описали у нашій статті. Перше, на що хочемо звернути увагу, що вартість навчання в університеті США є різною для міжнародних студентів та американців. Крім цього серед самих громадян Америки є різна ціна за навчання: для жителів штату одна, для решти – вища, може бути навіть на рівні вартості для міжнародних студентів.

Чи можна навчатися у США безкоштовно

Безкоштовне навчання в США не так поширене, як його рекламують деякі блогери. Талановиті студенти справді отримують стипендії, які покривають певну частину навчання. Але не варто забувати, що проживання, харчування та інші витрати покриваються студентом самостійно. Чи можна в такому разі сказати, що навчання в США є безкоштовним? Наша відповідь – ні. Ваше навчання завжди хтось оплачує: або ваші батьки, або спонсори (спеціальні фонди при університеті або самостійні організації), і навіть якщо ви отримали 100% знижку на навчання, інші витрати доведеться покривати самостійно. Мінімально ви повинні мати 25 тисяч доларів на рік.

Вартість навчання в США на різних програмах:

  • Навчання у старшій школі від 40 тисяч доларів на рік
  • Навчання за програмою обміну:  — безкоштовно (для тих, хто пройшов конкурсний відбір)   або  — від 10 до 25 тисяч доларів за звичайну програму
  • Навчання у літньому таборі: від 5 до 15 тисяч доларів
  • Навчання в коледжі (отримання Assosiate Degree): від 10 тисяч доларів на рік
  • Навчання в університеті на програмі бакалавра: від 18 тисяч доларів на рік
  • Навчання на магістратурі в США: від 20 тисяч доларів на рік

В якому штаті Америки найкраще вчитися?

З досвіду наших студентів найкраще навчатися у штаті Флорида та Нью-Йорк. Університети Флориди приваблюють не лише невисокою ціною за навчання та проживання, а й тим, що займають високі місця у рейтингу серед університетів США та світу за напрямком Бізнес. Крім цього, теплий клімат і близькість океану роблять навчання в цьому штаті ще більш привабливим. Навчання у Нью-Йорку обирають ті студенти, які хочуть проходити стажування у відомих компаніях, заводити корисні знайомства та бути у центрі подій. У самому Нью-Йорку дуже розвинена система громадського транспорту, на відміну від більшості міст Америки: студентам не важко дістатися в будь-який район міста і вдень, і вночі.

Згідно з дослідженням Studee представляємо вам рейтинг* штатів, в яких найкраще отримувати навчання в США:

*При складанні рейтингу враховувалася середня вартість навчання та проживання, злочинність, дохід населення та задоволеність громадян, а такоож кількість сонячних днів:)

Взагалі, тема рейтингів навчальних закладів у США дуже цікава, рекомендуємо почитати на цю тему наш огляд Найкращі університети США

State / Recommended universities # Room Board Youth* Happiness Crime Income SUN*
Utah
The University of Utah
1 $3,554 $4.104 10.9% 67.84 235.6 $48,939 125
California
Los Angeles Film School
Musicians Institute
California State University
2 $8,147 $6.399 9.2% 63.14 441.2 $66.619 146
Texas 3 $5,553 $4.548 9.4% 52.56 418.9 $52.813 135
Florida
University of Central Florida
University of South Florida 
Full Sail University
Florida International University
Lynn University
Florida Polytechnic University
4 $6,173 $4.443 8.0% 51.01 378.4 $52.426 101
New York
Adelphi University
New York Film Academy
Hofstra University
Pace University
University at Albany
5 $9,746 S5.123 8.6% 57.35 358.6 $71.717 63
North Dakota 6 $3,733 $4,844 10.2% 65.62 284.6 $57,232 93
North Carolina 7 $5,766 $4.362 8.6% 53.69 371.8 $47,766 109
Wisconsin 8 $5,407 $3,068 8.5% 58.87 293.2 $53,227 89
Idaho
University of Idaho
9 $4,061 $4.487 8.5% 63.09 223.8 $45.968 120
Wyoming 10 $4,493 $5.550 8.3% 48.9 217.4 $62,189 114
Georgia
Oglethorpe University
Mercer University
11 $6,346 $4.337 8.9% 55.15 340.7 $48,236 112
Nebraska 12 $6,239 $4.845 8.8% 59.11 300.9 $54,515 117
Massachusetts
University of Massachusetts
University of Massachusetts Amherst
Suffolk University Boston
Northeastern University
Simmons University
13 $8,337 S5.164 8.7% 56.85 327.6 $74.187 98
Kansas
University of Kansas
14 $5,062 $4.616 9.2% 52.3 410.8 $53.426 128
South Dakota 15 $3,917 $4.159 8.2% 60.8 399 $53.962 104
Colorado
Colorado State University
16 $6,323 $6.149 8.9% 55.38 381 $61.157 136
Iowa 17 $5,709 $4.448 8.9% 61.07 266.6 $51.865 105
Oklahoma
University of Tulsa
18 $4,738 $4.128 9.1% 38.89 431.8 $47,341 139
Minnesota 19 $5,194 $4,286 8.2% 67.26 236.4 $58.834 95
Nevada 20 $6,039 $5,619 8.3% 51.8 493.8 $51.161 158
Washington
Washington State University
Western Washington University
21 $6,517 S5.719 8.4% 56.44 293.9 $64.758 58
Virginia
James Madison University
George Mason University
22 $6,242 $4.838 8.4% 57.35 208 $59.657 100
Maryland 23 $7.057 S5.317 8.1% 61.78 454.1 $64.640 105
Missouri
Saint Louis University
24 $5,612 $3.956 8.5% 42.76 495 $48,656 115
Arizona
Arizona State University
25 $7.199 S5.240 9.3% 52.92 455.3 $46.058 193
Montana 26 $4,481 S5.150 8.5% 51.08 404.9 $49,747 82
New Mexico 27 $4,764 $4,590 9.0% 43.35 832.2 $43.326 167
Indiana 28 $5,553 $4.977 9.1% 50.2 370.8 $48.678 88
Ohio
University of Dayton
Cleveland State University
29 $6,597 $5.488 8.5% 48.19 293.2 $50.199 72
Mississippi
University of Mississippi
30 $5,887 $4,164 8.9% 41.63 277.9 $38.914 111
Illinois
Illinois State University
University of Illinois at Chicago
31 $6,087 $5.122 8.7% 52.47 406.9 $58,764 95
Connecticut
University of Hartford
32 $7.254 S5.990 8.6% 58.24 183.6 $77,289 82
New Jersey
Drew University
Rider University
33 $8,343 S5.175 8.2% 58.1 206.9 $70.471 94
Hawaii 34 $6,046 $5,868 7.2% 68.27 285.5 $57,015 90
Louisiana
Louisiana State University
35 $5,704 $4.144 8.8% 37.15 549.3 $47,460 101
Maine 36 $5,119 S5.146 7.5% 49.81 115.2 $50.634 101
Alabama
University of Alabama at Birmingham
Auburn Montgomery University
Auburn University
37 $5,543 $4.301 8.7% 39.35 510.8 $44.145 99
Pennsylvania 38 $6,893 $4,582 7.9% 50.54 306.4 $58.032 87
Arkansas 39 $5,310 $4.276 8.7% 36.61 584.6 $44.629 123
Rhode Island 40 $7.666 $4,585 8.8% 50.44 221.1 $56.361 98
Oregon
Oregon State University
41 $7,204 $5,095 8.4% 48.05 284.4 $53,191 68
Tennessee 42 $5,205 $4.719 8.6% 46.13 595.2 $48.684 102
Michigan 43 $5,262 S5.226 9.1% 49.52 437.4 $49.228 71
Kentucky 44 $6,038 $4,601 8.9% 39.42 217.1 $43.770 93
South Carolina
University of South Carolina
45 $6,241 S3.859 8.2% 48.26 511.3 $45,438 115
Delaware 46 $7,661 $5,179 8.1% 51.67 422.6 $54,485 97
Alaska 47 $6,226 $4.941 9.3% 38.21 867.1 $62.806 61
New Hampshire 48 $7,258 $4,558 7.8% 52.37 152.5 $63,502 90
West Virginia
Marshall University
West Virginia University 
49 $5,603 $4.842 8.1% 33.42 316.6 $42.315 60
Vermont 50 $7.646 $4.431 8.6% 48.18 202.2 $55,293 58

*Youth 19-25 y.o. people (% of population)

*SUN Number of clear days

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

Статті експертів про навчання в США

5 порад як знизити вартість навчання в США
5 порад як знизити вартість навчання в США

Залишити свою рідну країну з метою вчитися у Сполучених Штатах - це велике випробовування. Як іноземний студент, окрім адаптації до нової культури та середовища, вам також необхідно переконатися, що ви можете

Вивчення дизайну в університетах США
Вивчення дизайну в університетах США

Освітні програми у сфері дизайну відкривають перед студентами широкі горизонти творчих індустрій, пропонуючи шляхи для розвитку їхніх креативних здібностей.

Музична освіта в США
Музична освіта в США

Вища музична освіта США передбачає широкий вибір програм навчання. Вони відрізняються спеціалізацією, вимогами до студентів та специфікою навчання. На ступінь бакалавра можна обрати такі програми:

Університети США, які надають стипендії
Університети США, які надають стипендії

У цій статті ви знайдете список університетів США, які надають стипендії для міжнародних студентів на 2022 рік. Раніше ми писали про стипендії в університетах США на програми бакалавра на 2020 рік. Перелік

Як вступити в Стенфордський (Stanford University) університет з України
Як вступити в Стенфордський (Stanford University) університет з України

Стенфордський університет – заповітна мрія багатьох українських студентів. Щорічно більше 47 000 абітурієнтів зі всього світу подають заявки в Стенфорд. Із них лише 2000 студентів отримують довгоочікуваний лист про

Вступ в університети Ліги Плюща: літня канікулярна програма в Бостоні
Вступ в університети Ліги Плюща: літня канікулярна програма в Бостоні

Кожного року, сотні студентів з України намагаються вступити до престижних університетів США таких як Harvard, Stanford, Princeton, Yale та ін. Вступ до цих університетів нелегкий, він вимагає від студента ретельної

Industrial design в університеті США
Industrial design в університеті США

Університет США Arizona State University пропонує для студентів нову академічну програму у напрямку Індустріальний дизайн / Промисловий дизайн для школярів 14-17 років. Студенти проведуть навчання на кампусі

Університети кіно США
Університети кіно США

Багато студентів, які планують вищу освіту в США у напрямку Filmmaking, хочуть опинитися одного разу в Голлівуді, йти по червоній доріжці і виголошувати промову на нагородженні премії Оскар за кращу режисерську роботу.

Підготовка до тесту SAT: літні програми в США
Підготовка до тесту SAT: літні програми в США

Американські університети ASU, Pace University, Northeastern University і University of Tulsa оновили знижки
Американські університети ASU, Pace University, Northeastern University і University of Tulsa оновили знижки

США відомі своїми щедрими стипендіями для студентів, які планують здобувати вищу освіту в університетах Америки. З року в рік все більше американських університетів пропонує щедре фінансування для студентів, у яких

Поширені запитання


Читайте також:



OK