Вибір професії – це без перебільшення внесок у майбутнє. Адже саме від здобутих навичок залежить, наскільки успішним ви станете, закінчивши навчання. Як багато будете заробляти. Головне — розуміти, чи ваша професія буде мати попит. 

Крім традиційних професій, таких як фінансист, викладач, медичний працівник, інженер чи бізнес-аналітик, сьогодні активно розвивається IT-галузь. Сфера інформаційних технологій включає не тільки програмування або блокчейн, але й безліч інших напрямків, які для новачків здаються вигаданими технологіями з фантастичних книг.

У нашій статті ми зібрали найбільш незвичайні, але водночас перспективні професії майбутнього і пропонуємо вам ознайомитися з ними.

А тих, хто шукає перспективні професії вже сьогодні – запрошуємо на зустріч із нашим академічним консультантом. На ній ви дізнаєтесь про програми навчання в університетах за кордоном у напрямку, який вас цікавить. Також рекомендуємо пройти профорієнтацію, щоб дізнатися, яка професійна область вам найближча і на кого варто піти вчитися. Окрім цього, опис основних напрямів навчання та професій ви зможете знайти на сторінках нашого блогу в даному розділі.

Запис на швидку консультацію


Реалії та перспективи сучасного ринку

Професії, які були шалено популярними ще 10-20 років тому, поступово йдуть у минуле. Адже інноваційні технології пропонують простіші та ефективніші рішення. А ці технології розвиваються неймовірними темпами. Щодня ми чуємо про появу нових пристроїв або програм, які виконують роботу за людину.

Роботи, автоматизація та комп'ютеризація — це тренди майбутнього. Адже цілком може статися, що звичного всім бухгалтера замінить штучний інтелект, який ніколи не втомлюється, не поспішає додому та не помиляється. Замість хірургів біля столу стануть роботи, у яких ніколи не здригнеться рука. А продавців замінять пункти самообслуговування, де покупець розплачується через термінал.

Можливо, це станеться не завтра. Але вже сьогодні у багатьох професіях людину замінюють роботи. І з цим варто зважати, обираючи затребувані професії майбутнього.

Хтось не вірить у подібний результат. А хтось не сумнівається у правдивості тверджень. На даному етапі безперечно одне — найвище оплачувані професії в майбутньому пов'язані з інноваційними технологіями та штучним інтелектом.


Які професії будуть потрібні в майбутньому

ТОП професій майбутнього може здивувати та здивувати сучасну людину. Багато спеціальностей видадуться дивними і непотрібними. Однак елементарний аналіз каже, за якими професіями майбутнє. І майбутнє це вже не так далеко, як здається.

ТОП 10 професій майбутнього: затребувані професії найближчим часом:

  • Адвокат у віртуальному просторі. Необхідність у такій професії помітна вже сьогодні. Всі знають, як часто в мережі з'являються підроблені фото та відео з відомими людьми. Адвокати відстежуватимуть такі події та реагуватимуть на них відповідно до законодавства.
  • Інженер «розумного дому». "Розумні будинки" вже не рідкість. Скоро знадобиться співробітник, який шукатиме способи інтегрувати інноваційні технології під різні стилі та запити.
  • Спеціаліст ділової поведінки. Аналог сучасного HR. Датчики та біометричні технології будуть збирати дані про поведінку працівників. А фахівець аналізуватиме продуктивність та емоційний стан останніх. На основі отриманої інформації розроблятимуться системи мотивації та залучення.
  • Трастовий директор. Співробітник, на якого покладуть завдання доводити інвесторам, що їхні вкладення використовуються максимально чесно та ефективно.
  • Директор геномного портфеля. Хтось повинен вирішувати, які ліки випускатимуться, а технології вдосконалюватимуться.
  • Медик-технік. Іншими словами, співробітник із медичною освітою, який контролює дії роботів.
  • Менеджер з розвитку бізнесу. Штучний інтелект вміє практично все. Окрім продажу самого себе.

Найприбутковіші професії майбутнього в перспективі:

  1. Майстер прикордонних обчислень. Перетворить інтернет-структуру компанії на децентралізовану, тим самим збільшивши обсяг обробки даних.
  2. Аналітик кібер-простору. Для аналізу роботи «розумних міст».
  3. Фахівець з квантового машинного навчання.
  4. Створювач сценарію подорожей у доповненій реальності.
  5. Оператор автомагістралей. Для контролю руху транспорту, керованого ІІ на наземних та повітряних трасах.
  6. Фахівець з очищення даних. Для пошуку та видалення алгоритмів, що не використовуються.
  7. Кібер-агент. Розроблятиме систему захисту та нападу в кібер-просторі.
  8. UX-дизайнер голосу. Адаптація промови ІІ під потреби користувача.
  9. Контролер алгоритмів. Перевірка корпоративного ІІ на відповідність вимогам законодавства та ідеям компанії.
  10. Аналітик кібер-загроз. Передбачення можливих катастроф та їх наслідків.


Професії майбутнього: на кого піти вчитися

Ми презентували цікаві професії, які будуть потрібні в майбутньому. А рішення приймати вам доведеться самостійно. Вже сьогодні стає зрозуміло, що найперспективніші професії в майбутньому не обмежуватимуться знанням в одній галузі. Вже сьогодні успішній людині потрібно кілька різнопланових навичок. І чим їх більше, тим більше затребуваний фахівець.

Щоб визначитися, яку з актуальних професій майбутнього вибрати, задайте собі кілька запитань:

  • чи маєте талант до цієї діяльності;

  • Чи представляєте ви, як розвиватиметеся у вибраній сфері;

  • Ці цікавий цей вид діяльності.

У всьому світі роботодавців цікавлять претенденти, які мають знання в кількох абсолютно різних сферах. Тому й затребувані професії майбутнього передбачають навички у різних напрямках. Професії майбутнього в Україні не стануть винятком. Тому вже зараз багато університетів пропонують отримання подвійного диплома. І ймовірно, саме час скористатися подібними пропозиціями.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

Список професій: статті експертів про професії

Прогноз ринку праці наступного п'ятиріччя: глобальні тенденції, які варто враховувати
Прогноз ринку праці наступного п'ятиріччя: глобальні тенденції, які варто враховувати

Про те, чого очікувати фахівцям у найближчі п'ять років, було надано інформацію на Всесвітньому економічному форумі. Ми проаналізували звіт Future of Jobs 2023 та виділили найбільш вагомі тези. Вони допоможуть вам

Професії майбутнього в IT-сфері у найближчі 5 років
Професії майбутнього в IT-сфері у найближчі 5 років

Розповідаємо про найпопулярніші професії IT-сфери у найближчі 5 років, які точно не стануть програшним варіантом на карті вашого майбутнього.

Штучний інтелект як професія майбутнього
Штучний інтелект як професія майбутнього

Наука про штучний інтелект стрімко розвивається. І те, що ще вчора було в галузі фантастики, стає буденністю. Ринок праці вже формує нову реальність, у якій фахівець зі штучного інтелекту — одна із затребуваних та

5 причин пройти тест на профорієнтацію
5 причин пройти тест на профорієнтацію

Як вибираючи професійний шлях, зробити правильний вибір? У випадку з вибором професії потрібно пройти тест на профорієнтацію. Є кілька особливостей цього тесту і п'ять причин, чому варто пройти цей тест усім школярам.

Фармацевтика (Pharmacy) в університетах за кордоном
Фармацевтика (Pharmacy) в університетах за кордоном

Фармацевтика ідеально підійде студентам, які цікавляться хімією і впливом медпрепаратів на стан здоров'я пацієнтів. Чи будете Ви працювати фармацевтом в місцевій аптеці, продаючи прописані лікарями препарати, або

Oil, Gas and Petroleum Management в університетах за кордоном
Oil, Gas and Petroleum Management в університетах за кордоном

Оскільки енергетичний сектор постійно стикається з новими проблемами, пов'язаними з кліматичними змінами на всій планеті, а також з-за посилення конкуренції всередині самої індустрії, необхідність в грамотному і

Oil, Gas and Petroleum Engineering в університетах за кордоном
Oil, Gas and Petroleum Engineering в університетах за кордоном

Індустрія нафтогазовидобувної промисловості відкриває безліч перспектив кар'єрного росту по всьому світу, на будь-якій стадії виробництва або переробки пального. Потреба в енергоресурсах на сьогоднішній день велика як

Nursing Сестринська справа в університетах за кордоном
Nursing Сестринська справа в університетах за кордоном

Сестринська справа (Nursing) - це прекрасна кар'єра для іноземних студентів, оскільки означає професійне зростання і спеціалізацію у різних сферах. Багато асоціюють медсестер / медбратів з госпіталями, і не дарма, адже

Media and Communications
Media and Communications

У цій статті ми вирішили дати загальні рекомендації тим студентам, які хочуть отримати диплом бакалавра, магістра або закінчити пост дипломну освіту в галузі медіа та комунікацій в університетах за кордоном.

Програми з Маркетингу - Marketing в університетах за кордоном
Програми з Маркетингу - Marketing в університетах за кордоном

Студенти, які вивчають маркетинг, розвиватимуть свої комунікаційні та презентаційні навички, вміння ставити запитання і аналізувати інформацію. Навчальні модулі включають управління електронним бізнесом, цифровий

OK