EDUSTEPSДописи Дозвіл на самостійний виїзд дитини за кордон
  • 24 326
Дозвіл на самостійний виїзд дитини за кордон

Дозвіл на самостійний виїзд дитини за кордон


На прохання наших клієнтів, ми розміщуємо інформацію щодо оформлення дозволу на самостійний віїзд дитини віком до 16 років, за кордон, з метою участі у канікулярних програмах або навчання у середній школі.

Згода батьків (усиновлювачів, піклувальників) на виїзд дитини за кордон оформлюється у вигляді заяви, на якій нотаріус засвідчує справжність підпису батьків (усиновлювачів, піклувальників) згідно з вимогами статті 78 Закону України «Про нотаріат».

Нотаріально посвідчена заява про згоду батьків на відповідну поїздку за кордон їх дитини адресується відповідним компетентним органам та оформлюється з дотриманням вимог пункту 5 Правил перетинання державного кордону громадянами України (Додатки № 1, 2).

Так, у тексті вказаної заяви має обов'язково бути зазначено:
назва держави прямування;
відповідний часовий проміжок перебування у цій державі;
прізвище, ім'я по батькові особи, уповноваженої на супровід дитини в поїздці та відповідальної за повернення цієї дитини в Україну.


Засвідчення підпису на заяві здійснюється з дотриманням вимог статей 43, 45 Закону України «Про нотаріат».
Така заява оформлюється не менш ніж у двох примірниках, один з яких залишається на зберіганні у справі нотаріуса під індексом «02-16» «Заяви від батьків про їх згоду на тимчасовий виїзд за кордон їх дітей та заяви від неповнолітніх віком від 14-ти до 18-ти років про їх згоду на виїзд на постійне місце проживання за кордон». До примірника заяви, який залишається в справах нотаріуса мають бути долучені копії паспортів заявників (батьків) та копія свідоцтва про народження дитини, на яких проставляється відмітка «Згідно з оригіналом» з проставлянням дати та підпису нотаріуса.

Дозвіл на самостійний виїзд дитини за кордон



Матеріал підготовлений авторами EduSteps.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на EduSteps.com.ua.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK